В чест на Националния празник – 3 март и 144

...
В чест на Националния празник – 3 март и 144
Коментари Харесай

С концерти, парад и тържествена церемония, Русе ще отбележи трети март

В чест на Националния празник – 3 март и 144 години от Освобождението на България Община Русе провежда поредност от празнични събития

От 10:00 часа пред постройката на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура ще стартира празничното шествие, в което ще вземат участие възпитаници от всички общински учебни заведения. Те ще понесат 80-метровия трикольор, направен от Професионалната гимназия по облекло „ Недка Иван Лазарова “, като финалната им точка е площад „ Свобода “ (пред постройката на Общината). Там ще бъде ситуиран парадът на профилираната техника, в който ще се включат шест институции по сигурността - Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция „ Гранична полиция “, Военно формирование 32240, Агенция „ Митници “ – Териториална дирекция „ Дунавска “ и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Български червен кръст. Пожарен автомобил с автомеханична стълба, от която ще се спуска българският байрак, ще може да бъде прегледан край Пантеона.

Събитието на площада ще продължи с тържествени маршове в осъществяване на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, а химнът ще бъде изпълнен от Ема Велчева от Детска вокална група „ Слънце “ при Общинския детски център за просвета и изкуство с живописен началник доктор Наталия Константинова. Специален привет към жителите ще насочат кметът Пенчо Милков и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

В 11:00 часа пред Паметника на Свободата по традиция ще се организира тържествена гала по приемане на почетния часовой и поднасяне на венци и цветя. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще отслужи заупокойна молитва и признателен молебен за падналите за освобождението на родината, а празнично слово ще произнесе регионалният шеф Анатоли Станев. „ Молитва за България “ ще извърши Бориса Кунева от ДВГ „ Слънце “ при Общински детски център за просвета и изкуство – Русе с началник доктор Наталия Константинова.

От 12:00 часа пред постройката на Общината ще започва празничната хоротека, проведена от Фолклорен танцов клуб „ Родолюбец “. На нея всички фенове на националните танци ще могат да се включат в най-дългото хоро.

От 18:00 часа в Голямата зала на Доходно здание е концерт-спектакълът „ От епохи за векове” на децата от Общински детски център за просвета и изкуство и Общински юношески дом –Русе.

В навечерието на празника, 2 март, в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ при вход свободен ще бъде прожектиран филмът "Героите на Шипка " от 1954 година с легендите на българското кино Апостол Карамитев, Николай Масалитинов и Константин Кисимов.

Заявки за поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Свободата се одобряват на имейл до 2 март в това число.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР