В Чепеларе се отчита ръст на туристи и увеличение на

...
В Чепеларе се отчита ръст на туристи и увеличение на
Коментари Харесай

Ръст на туристите и нощувките с 37% през 2023 г. в Чепеларе

В Чепеларе се регистрира растеж на туристи и нарастване на нощувките с 37 на 100 през 2023 година, съобщи пред Българска телеграфна агенция Даниела Сивенова от Туристическия информативен център. Според нея през предходната година се следи нормализиране на туристическия поток след рестриктивните мерки по време на КОВИД пандемията.

Предимно български туристи избират Чепеларе и селата в общината за отмора като през ски сезона , по този начин и през лятната почивка. Епизодични са случаите на регистрирани задгранични туристи - румънци, израелци, холандци, англичани и ирландци, които отсядат в хотели и места за настаняване като част от пътуванията си из България. Преобладаваща част от ваканционните групи в Чепеларе и селата са неорганизирани туристи, идващи без ходатайство на туроператори.

Чепеларе посрещна Коледа и Нова година с цялостни хотели и къщи за посетители в дребните селца, добавя Сивенова. Условията за ски в родопския град са положителни, отворена е пистата " Мечи чал " в цялата ѝ дължина. 

Ръст на нощувките с 12 на 100 записва и Пампорово, съгласно данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР