В частните пенсионни фондове са натрупани вече над 12 милиарда

...
В частните пенсионни фондове са натрупани вече над 12 милиарда
Коментари Харесай

Протягат ли ръце управляващите към милиардите в пенсионните фондове?

В частните пенсионни фондове са насъбрани към този момент над 12 милиарда лв. наши пари, с които би трябвало да си помогнем когато настъпи момента за отдръпване от дейна трудова активност (пенсиониране). От основаването си КСО (Кодекс за обществено осигуряване) е променян над 40 пъти. В последните години тези промени от ден на ден са ориентирани към милиардите събрани в пенсионните фондове. Защо ръководещите протягат към нашите ръце грабливите си ръце?

На първо място за попълване на големия недостиг на бездънната яма наречена Национален осигурителен институт, който е над 4 милиарда лв.. Всяко прекачване на пари от пенсионните фондове би освободило паричен запас за ръководещите. Този запас ще бъде регистриран като " триумф " в битката с контрабандата и регистриран в бюджета като остатъци.

Практиката през последните години ни демонстрира, че остатъците в бюджета се харчат безусловно безотговорно. Прибраните пари от фондовете биха обезпечили на ръководещите и политически комфорт, изразяващ се във опцията да наливат стотици милиони от нашите пари в нереформирани системи.

Пресен образец наливането на нови 500 милиона в НЗОК. Припомняме, че през последните години бюджета на НЗОК от 600 милиона лв. се е нараснал до 3 800 000 000 ( три милиарда и осемстотин милиона лева),което с нищо не е подобрило опазването на здравето за обществото, само че за сметка на това са се нараснали крадците на публичен запас. Но да се върнем на последните промени в КСО посредством които пенсионните фондове са сложени на колене, посредством меко казано тероризиращи ремонти. Въведените регулации ще дават опция на КФН (Комисия за финансов надзор) да лишава лиценза на пенсионните дружества(ПОД) по субективни и необясними критерии.

На второ място фондовете ще бъдат принудени да продават активи, без значение дали пазара е удобен или не, поправката е ориентирана към продажбата на недвижими парцели. Първенец по въвеждане на витиевати промени в КСО е Менда Стоянова. С ново въведеното разбиране за свързани лица - "намиращ/и се в тесни връзки " се разрушава на пух и прахуляк основаната през годините правосъдна процедура, защото понятието "тесни връзки " е непознато в правния мир.

Друга група промени, уреждащи отнемането на лицензи на ПОД, въвеждането на нови насилствени ограничения, повишени наказания и благоприятни условия за директно ръководство на ПФ от КФН, буди най-силна паника. На процедура това дава опция за скрита национализация на частна благосъстоятелност в тази ситуация на нашите пари събирани за пенсия. Българския народ като, че ли стартира да привиква да му прибират парите тъй като сметката постоянно е плащана от него!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР