В части е има условия за образуване на поледици. Пътищата

...
В части е има условия за образуване на поледици. Пътищата
Коментари Харесай

Без ток може да останат тези градове в България заради зимната хала

В елементи е има условия за формиране на поледици. Пътищата ще бъдат хлъзгави. Бъдете деликатни и за отчупени клони. Вероятно ще има и спирания на електричеството, предизвестиха феновете метеоролози от " Метео Балканс ".

Картата виж по-долу!

През нощта срещу понеделник, над цялата страна времето ще се задържи най-вече облачно и дъждовно. Ще духа слаб западен вятър. След среднощ от североизток над Източна България ще стартира да нахлува по-студен въздух. 

Очакваните минимални температури ще се намалят и ще са сред плюс 2°С и плюс 4°С, малко по-ниски ще бъдат в планинските региони и над крайните североизточни райони  - около  минус 2 до 0°С.

През деня в понеделник облачността над нашата страна ще се задържи забележителна и на доста места над Южна, Централна и  Източна България, ще паднат обилни превалявания. Вятърът в източната половина от нашата страна от североизток  ще се усили до мощен, а със захлаждането до вечерта в доста региони от Северна България и високите котловинни полета на Централна България дъждът ще минава в сняг. Ще има условия и за поледици в Североизточна България и Централния Предбалкан, а по проходите и за виелици! 

Максималните температури денем ще останат без смяна и ще са сред 3°С-5°С. По-ниски и с противоположен ход над крайните североизточни региони - до минус 1 и плюс 2°С. 

Вятърът в Западна България ще се ориентира от северозапад. Късно вечерта и през нощта против вторник със захлаждането преваляванията над цялата страна ще преминат в сняг. 

Meteo Balkans издаде карта с предизвестия за неприятно време, които са годни за понеделник - 08 януари. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма, само че НЕ постоянно бурите обгръщат зоните оградени на картата!!!)

Жълт код:
Издаваме код за мощен дъжд, като предстоящото сумарно количество ще е сред 15-20 л./кв. м. Поради подобаващите условия, преваляванията на изолирани места ще са съпроводени от гръмотевична активност. Очакваните превалявания, ще са съпроводени и от суграшица и мощен вятър!

Предупреждение за предстоящ натоварен снеговалеж
Силен снеговалеж (10-30 см.)
Предупреждение за интензивни превалявания от сняг. Този код се издава, защото за малко време снежната завивка ще надмине 10 см. Очаква се тук-там пътят по проходите да е замръзнал. Ще има условия и за виелици! 

Поради предстоящите ниски температури е издадено и предизвестие за поледици!

В оградената зона ще има условия за формиране на поледици. Пътищата ще бъдат хлъзгави. Бъдете деликатни и за отчупени клони. Вероятно ще има и спирания на електричеството.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР