В част от хотелите в Слънчев бряг денят започна без

...
В част от хотелите в Слънчев бряг денят започна без
Коментари Харесай

Хотелиери се заканиха да гонят украинци

В част от хотелите в Слънчев бряг денят стартира без закуска за украинските бежанци. Причината е, че програмата за настаняването им в бази в курорта завърши и до 15 ноември те би трябвало да бъдат преместени в държавни бази. В рамките на този гратисен интервал обаче не е ясно кой ще заплаща на хотелиерите.

" Нямаме обяд, нямаме и закуска, тъй като по програмата всичко беше до през вчерашния ден. Днес е първо число, няма никаква стратегия. Аз съм основният готвач тук, аз с цел да ги храня тези хора, трябва да си приготвя артикули, надлежно нямаме изясненост на каква основа да ги храним ", заяви готвачът Йордан Тодоров.

Хотелиерите се заканиха, че от през днешния ден стартират да гонят украинците от хотелите, макар че към момента не е ясно кои са държавните бази, в които би трябвало да бъдат настанени, и дали базите не се нуждаят от ремонт. 

" Не знам дали ще успеем с лека ръка да им кажем да излизат, само че просто нямаме опция, тъй като единствено си представете какво значи да сготвиш за 200 души три пъти днес и да платиш тока, водата и разноските от личния си джоб ", съобщи притежателят на хотел Деси Николчева.

Днес за обяд е плануван следващ митинг на украинците в Слънчев бряг. Те ще се съберат в центъра на курорта с багажа си, с цел да покажат на българското държавно управление, че животът им се събира в един куфар. Украинците упорстват да не бъдат повече местени, тъй като по този метод няма по какъв начин да се интегрират. Много от децата към този момент вървят на учебно заведение в Несебър, а родителите им са намерили работа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР