В часовете на класа да се обсъждат случаите на агресия

...
В часовете на класа да се обсъждат случаите на агресия
Коментари Харесай

Образователният министър: Необходима е превенция, за да се измести агресията

В часовете на класа да се разискват случаите на експанзия измежду учениците. Това предложиха през днешния ден самите възпитаници на полемика за психологичното здраве на младежите, проведена от омбудсмана Диана Ковачева.

Родители пък изнесоха случаи на експанзия, при които класните ръководители са абдикирали от разрешаване на казуса.

Просветният министър Николай Денков обаче отбрани учителите като сподели, че те също са напрегнати поради Ковид рецесията и онлайн образованието и на тях също би трябвало да се помогне.

2195-ма са психолозите в учебно заведение, само че трябват още толкоз, сподели още министърът.

Николай Денков разгласи, че задачата на министерството е предварителна защита и извънкласни действия, които да изместят експанзията. Започва нова стратегия " Заедно в изкуството и спорта " с бюджет 100 млн. лв..

" В тази стратегия ще вземат участие всички учебни заведения с концепцията да се рестартира там, където тя замря през годините - работата с ученическите тимове, с ученическите сформира - танцови, хорови, тъй че децата още веднъж да бъдат дружно в едни групови действия и да бъдат заети в учебно заведение, само че с действия, които понижават напрежението, а не които усилват напрежението ", съобщи министърът на образованието и науката Николай Денков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР