В Часа на класа в училище са заложени часове за

...
В Часа на класа в училище са заложени часове за
Коментари Харесай

52 часа за защита от бедствия и аварии са заложени в училище

В Часа на класа в учебно заведение са заложени часове за защитна на популацията при бедствия, повреди и произшествия, както и за указване на първа помощ. Техният брой е общо 52 за цялостния интервал на обучение от 1-ви до 12-и клас.

Това заяви Коста Костов, държавен специалист от Министерството на образованието и науката в изявление за стратегия „ Христо Ботев “ на БНР, оповестиха от МОН.

В началния стадий от 1-ви до 4-и клас са планувани по четири часа на година. От 5-и до 10-и клас са обезпечени по пет часа годишно. В последните две годни -във втория гимназиален стадий има по три часа годишно в Часа на класа.

„ Ако посочените часове се организират качествено, мисля, че има добър запас, който е даден за подобен вид образование. В наредбата е заложена опцията в Часа на класа да влизат и външни специалисти. За мен е доста сполучлива процедура, когато в другите часове влизат фактически специалисти, които могат да изясняват на учениците, с цел да им бъде забавно “, разяснява Коста Костов.

“На 22 февруари, наред с премията Пожарникар на годината, ще бъде връчена първа, втора и трета премия за есе на тематика “Доброволчеството, акт на взаимност в битката с бедствията и пожарите “, което е проведено от Главна дирекция “Пожарна сигурност за отбрана на популацията “ и е подкрепена от Министерството на образованието. В начинанието участваха възпитаници от цялата страна “, заяви още специалистът.

Той уточни, че в учебно заведение влизат и представители на Българския червен кръст, които също оказват помощ в образованието при отбрана от бедствия и повреди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР