В бюлетината за предсрочните парламентарни избори няма да фигурира номер

...
В бюлетината за предсрочните парламентарни избори няма да фигурира номер
Коментари Харесай

Номер 21 отпада от бюлетината за вота

В бюлетината за предварителните парламентарни избори няма да попада номер 21. Причината е, че " Единна национална партия ", която бе изтеглена като номер 21, не е записала листи със свои претенденти в нито един избирателен регион. Това оповестиха на брифинг от Централната изборна комисия. ЕНП е мандатоносител на гражданското сдружение  " Ние идваме ". Преди дни основателите на сдружението - юристът Николай Хаджигенов и пиарът Арман Бабикян, оповестиха, че се отхвърлят от присъединяване във вота.

Освен това партия " Национално придвижване Единство " не е записала кандидатски листи в 12-и и 21-ви избирателен регион - Монтана и Сливен. Затова номерът на партията няма да попада в бюлетините в тези обитаеми места.

Очакваше се през днешния ден ЦИК да показа образеца на бюлетината. Но това евентуално ще се случи в четвъртък идната седмица. Предизборната акция стартира в среднощ. Общо 28 партии и коалиции влизат в борбата за 48-ото Народно заседание.

По-рано през днешния ден от външното министерство информираха, че организацията за гласуването в чужбина върви по проект. Първата група дипломати, която ще възвърне активността на посолството ни в Украйна, ще замине на 11 септември. " Шест дни преди края на периода за подаване на заявки, за жалост, има едва малко над 29 хиляди, от които за гласоподаване в Украйна са единствено седем. След като нашата група замине на 11-и, ще проведем диалози с управляващите в Украйна и в съгласуваност с ЦИК ще подсигуряваме сигурността на българските жители, ще предвидим дейности за отваряне на секция в Украйна ", увери Калин Анастасов от Министерство на външните работи.

На брифинга стана ясно още, че до 6-7 септември в обитаемоте места в страната, където ще има машинно гласоподаване, ще бъдат доставени машините за симулация на машинния избор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР