В бюлетината липсва номер 21. Причината - партията, която бе

...
В бюлетината липсва номер 21. Причината - партията, която бе
Коментари Харесай

ЦИК показа бюлетините за вота на 2 октомври frognews.bg

В бюлетината липсва номер 21. Причината - партията, която бе под този номер, не записва листи. В Монтана и в Сливен няма да попада и номер 4, тъй като партията не записва претенденти в тези изборни региони, а в Благоевград няма да попада номер 23, защото записаната листа е от един претендент, който е премахнат. В два от регионите ще има под номер 30 двама самостоятелни претенденти - 25-и избирателен регион София и 3-ти избирателен регион Варна.

 

Абсолютно идентични са и електронните бюлетини.

 

Говорителят на ЦИК Росица Матева съобщи, че договорът със " Сиела Норма " към момента не е подписан, чакат се още няколко документа, с цел да бъде утвърден от ЦИК. От петък компанията е избрана за реализатор на дейностите и има период да конфигурира демо версията върху 460 машини за демонстрационните гласувания. На 10 септември всички би трябвало да бъдат доставени в съответните обитаеми места.

 

От ЦИК припомнят, че на 17 септември изтича срокът за подаване на заявки по сегашен адрес. Заявленията се подават в общинската администрация, където е регистриран адресът или електронно през интернет страницата на ГРАО. До 17 септември изтича срокът и за подаване на заявки за хората с увреждания за формиране на преносима секционна изборна комисия, предават от Българската национална телевизия.

 

При гласуването с машина, след изтъкване на мечтаната партия или коалиция и подобаващ претендент, на екрана се появява бутон с надпис " Преглед ". Ако гласоподавателят види, че изборът му е верен, натиска бутона " Гласувай ". Ако пък желае да промени нещо, натиска бутона " Назад ".

Всяка машина се затваря с пломба с неповторим номер. На членовете на СИК ще бъдат предоставени и аварийни пломби. Флаш паметта за запис на гласовете също е запечатана с пломба. 

Във всички секции с над 350 гласоподаватели ще има по две машини.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР