В бюджета на Столична община за 2018 г. приоритетите се

...
В бюджета на Столична община за 2018 г. приоритетите се
Коментари Харесай

Милка Христова: В бюджета на Столична община за 2018 г. приоритетите се заявяват, но не се доказват

В бюджета на Столична община за 2018 година целите се декларират, само че не се потвърждават. Липсва посоката на развиване на града. Това сподели заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова по време на семинар на тематика „ Проект за бюджет на Столична община за 2018 година “.
„ Бюджетите на Следствен отдел към окръжна прокуратура се разграничават единствено по леката промяна в цифрите нагоре “, уточни тя. „ Не за първа година твърдим, че средствата не се разпределят отмерено сред другите жилищни комплекси. Приоритизиран е центърът, изключително в навечерието на европредседателството “, изясни Милка Христова.

Според нея е належащо да бъдат отделени повече средства и за обществени действия. „ Смятам, че 900 места за обществен патронаж са извънредно незадоволителни за нашия милионен град “, разяснява тя. „ Искрено се надявам методът, деклариран при започване на годината, СОС да не бъде слушател и адресат на крайни данни от администрацията, а да бъде деен участник в създаването на политиките, най-сетне да се състои “, съобщи Милка Христова. Според нея в проектобюджета на Столична община за 2018 година липсва разбор и показване на политики. Липсва убеждаването в това, че зад финансовите планове стои опцията за трайни решения.

„ В презентацията за Сектор „ Транспорт “ бяха показани редица обекти, по които е работено през 2017 година и такива, по които ще се работи през 2018 година Липсваше за какво тези обекти са определени, какви са вижданията за развиването на другите типове превоз “, изясни тя. „ Например трамвайният превоз, който е най-екологичен, и би следвало наред с метрото да бъде гръбнак на градския превоз, поради казуса с честотата на атмосферния въздух “, посочи Христова. „ Представянето на обекти, които не са свързани аналитично, не ни дават опция да забележим посоката, в която се развива града “, сподели заместник-председателят на СОС.

„ Запознах се с плановете в бюджета от медиите. Стана ясно, че на 12 януари ще получим разгърнатия вид, а на 24 януари от нас се чака да го гласуваме. Така политика не се прави “, безапелационна е Милка Христова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР