В бюджета на общините да постъпва разликата в стойността на

...
В бюджета на общините да постъпва разликата в стойността на
Коментари Харесай

Промени в наредбите за кадастъра

В бюджета на общините да постъпва разликата в цената на таксата сред електронен и книжен документ, когато локалната администрация подкрепя службите по геодезия, картография и кадастър при обслужването на жителите. Това се планува в предлаганите промени в Тарифа №14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на районното развитите и благоустройството и от регионалните шефове.

За осъществяване на декларираната от потребителя услуга общините получават от Агенцията по геодезия, картография и кадастър електронен документ, таксата за него постъпва в бюджета на Министерство на регионалното развитие, а общините разпечатват и дават на потребителя съответния документ на книжен притежател. Очаква се вследствие на изменението да се усили броят на общините, които желаят да подкрепят службите по геодезия, картография и кадастър, като по този метод ще бъде усъвършенствано обслужването на потребителите, защото те ще могат да декларират и получават услуги от кадастралната карта на комфортно за тях място – в общинските центрове.

С промените в Тарифата се регламентира държавната такса за формалните документи – скици, схеми и удостоверения да постъпва в държавния бюджет, посредством правоспособните лица по кадастър, които подкрепят службите по геодезия, картография и кадастър при административното обслужване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР