В бюджета на държавата са предвидени буферите, които да оберат

...
В бюджета на държавата са предвидени буферите, които да оберат
Коментари Харесай

Вяра Емилова: АЕЦ “Белене“ ще осигури на българските граждани евтина и екологична енергия

В бюджета на страната са планувани буферите, които да оберат високата цена на тока

„ Търсим най-хубавия вид за новите нуклеарни мощности, за АЕЦ “Белене “ или търсене на някакъв различен вид. Когато падне мораториумът, извънредно доста ще скочат цените на тока, което се отразява по джоба на елементарните жители, също по този начин и на бизнеса. В момента държавното управление търси способи за компенсиране и аз имам вяра, че ще намерят тези способи. “ Това съобщи Вяра Емилова, секретар на парламентарната група на “БСП за България “ и член на обществената комисия, в ефира на NovaNews.

Относно новите нуклеарни мощности и АЕЦ “Белене “ Емилова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да отстъпи от тази концепция, която пази от 2013 година Тя напомни и проведения от левицата референдум по тематиката, който бе подсилен от 750 хиляди жители.

„ Българска социалистическа партия е съдружен сътрудник, който съблюдава своите поети задължения, а те са, посредством експертен разбор да бъдат направени нужните калкулации за най-бързо и най-евтино създаване на нова мощ. На база отчета от този експертен съвет ще бъде взето и политическото решение “, безапелационна бе Вяра Емилова.

Тя изясни, че се прави всичко допустимо след повдигането на мораториума, битовите консуматори да не пострадат. „ В бюджета на страната са планувани тъкмо тези буфери, които ще могат да оберат високата цена на тока “, изясни в предаването “Твоят ден “.

По думите на Вяра Емилова в обединението няма напрежение по тематиката АЕЦ “Белене “, а такова е основано ненужно. „ Нашето послание към съдружните ни сътрудници беше да се придържат към съглашението “, разясни тя.

„ Ние пазиме АЕЦ “Белене “, тъй като считаме, че по този метод българските жители ще имат достъп до екологична, чиста и евтина сила, което е най-важното “, съобщи тя и добави: „ В тези години сме разговаряли с доста специалисти, които са ни казвали, че построяването ще подсигури работа на 10 000 души, ще се съживят регионите, ще се намали цената на тока. АЕЦ “Белене “ е нужна за всички български жители, ние продължаваме да го твърдим, само че въпреки всичко ще изчакаме и експертния разбор. “

Тя напомни и последната предизборна акция, когато от левицата проведоха митинг в отбрана на построяването на АЕЦ “Белене “.

„ На срещите, които организираме из страната, се срещаме с доста социалисти, с които приказваме за ролята ни в ръководството, политиките на Българска социалистическа партия и обществената политика, която тя пази. В Българска социалистическа партия има единение, това се видя и на отминалия Конгрес “, заключи Вяра Емилова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР