В Бюджет 2022 беше разчетено до какъв лимит може да

...
В Бюджет 2022 беше разчетено до какъв лимит може да
Коментари Харесай

Плащаме голяма цена за нивото на правосъдието, 20 млн. лева от прокуратурата отиват за младите учени в БАН |

В Бюджет 2022 беше разчетено до какъв предел може да е дефицитът - 4,1%. 20 млн. ще се вкарат в просвета при младите учени в БАН със характерни задания, тъй като имаме вяра, че това е бъдещото на България. Бюджетът на прокуратурата е значителен, плащаме висока цена за равнището на правораздаването - дори е прекомерно огромна. Тази смяна от обвинението към Българска академия на науките е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската стопанска система.

Така министър-председателят Кирил Петков разяснява през днешния ден от Брюксел намаляването на бюджета на правосъдната власт. По-рано от Висшия правосъден съвет.

Петков участва през днешния ден на среща на върха ЕС-Африкански съюз в Брюксел, на която европейските водачи разискаха събитията към Русия и Украйна.

Относно Петков сподели, че всички чакаме бързо цените да паднат.

По думите му Министерството на енергетиката дава всичко от себе си. " Хората в КЕВР са огромни експерти и в този момент чакаме през идващите две седмици да кажат своя план. За мен нещата се движат в вярната посока. Фактът, че февруарските сметки акумулираха държавните помощи от януари и декември – всички видяха разликата. Това ще се случи и в март. Работи се целеустремено. Надявам се дребните бизнеси да усетят разликата ", добави министър-председателят.

Петков добави, че новите членове в КЕВР са огромни експерти и самостоятелни хора.

За планувания в сряда митинг на " Възраждане " против зелените документи пред Министерския съвет министър председателят сподели, че на него ще има две групи - едни, които ще са там за същинския митинг, и други - с цел да вършат провокации. 

" Хората, които са за унищожаване на зеления документ, са дребна група. Има друга група хора, която ще е там единствено с цел да демонстрира противоречие по неразбираеми тематики с държавното управление. Ще има част от криминалния контингент от разнообразни райони на България, с цел да вършат провокации ", добави той.

Премиерът се обърна към протестиращите, като ги прикани да внимават с тези, които " не са от тяхната група ".

По думите му Министерството на вътрешните работи сега преглежда всеки сигнал и хората с престъпни досиета да бъдат известени, че полицията има информация за тяхното присъединяване: " Протестът е значима форма на връзка, само че не би трябвало да се употребява от подмолни придвижвания ", сподели Петков.

Относно срещата на върха премиерът изясни, че това е първото му присъединяване и е бил приветстван оптимистично. 

" Всички са щастливи, че има такава смяна в България. Имах и диалог с френския президента Еманюел Макрон - единствено двамата, на която обсъдихме значими тематики, в това число нашите ясни проекти за изчистване на корупцията. Поговорихме и за съдействие за инфраструктура ", изясни Кирил Петков. 

Петков разгласи, че Европа желае да каже две значими послания - " Всички сме дружно и не може да има разделяне по общата ни позиция и продължаваме да използваме всички дипломатически благоприятни условия за деескалация ".

Премиерът изясни още, че френският президент го е приветствал за градивния разговор сред България и Северна Македония. " Той сподели, че това е вярната посока и ме поздрави за бързия разговор. От друга страна е подготвен да направи всичко, което зависи от него, да ни поддържа в този развой, имахме същински другарски диалог ", добави Петков.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР