В Бяла Слатина е задържана председателката на избирателната комисия в

...
В Бяла Слатина е задържана председателката на избирателната комисия в
Коментари Харесай

Извънредно! Арестуваха шеф на секция в Бяла Слатина

В Бяла Слатина е арестувана председателката на изборната комисия в 16-та секция след открити изборни нарушавания, снимани от видеонаблюдение. От Общинската изборна комисия показаха, че не са задължени да преглеждат записите от камерите в изборната нощ, научи организация BulNews
Видеозаписите демонстрират жена в черно и мъж в черно, които дописват в бюлетините под масата. Ситуацията се усложнява, когато някой застава пред камерата и скрива част от протичащото се. По това време в секцията е участвал и Тодор Тодоров, престъпен психолог и кандидат-съветник от локална коалиция, който след това е излязъл и е декларирал, че това, което се случва по-късно, ще тежи на съвестта и отговорността на присъстващите.
Скандалът е привлякъл вниманието и на локалните управления на ГЕРБ и Движение за права и свободи, като и двата лагера са изразили неразбиране и дали обещание следващи дейности. Стефан Терзийски от ГЕРБ счита, че в случай че нарушаванията са доказани, това е " нелепост " и може да е било направено, с цел да се угоди на други партии, в това число на съответни претенденти. От своя страна, Бранимир Бочев от Движение за права и свободи изрази решителност да изключи отговорните от партията и да поеме отговорност за случилото се.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР