В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също

...
В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също
Коментари Харесай

Отново прелели реки и язовир, частично бедствено положение в селище в Бургаско


В Бургаско се стигна до затваряне на пътища и също до евакуация на хора. Един язовир и реки те Маринка, Отманлийска и Изворска преляха, оповестява Българска национална телевизия. Това наложи евакуация на хората от вилно населено място Черниците. Обявено е и отчасти бедствено състояние на територията на село Равадиново.

Дъждът сега е спрял.

Има наводнени къщи в ниската част на селището, материални вреди по инфраструктурата, по дворове и имущества на живущите.

" Дали спахме, единствено ние си знаем, дребното хора, които останахме тук. Повечето се изтеглиха, с помощта на общината, която реагира по-най-бързия метод. Предупредиха се жителите, оказа помощ се на по-възрастните, които да излязат, да не стане нещо по-сериозно ", изясни пред Българска национална телевизия Атанас Стоев.

Все още има над 10 общини без електричество след поройните превалявания от последните дни. Въп реки , че времето се успокоява, по данни на Министерство на околната среда и водите и през днешния ден се чака доста покачване на речните равнища в Югоизточна България. Нивата на реки те Места и Струма също остават високи. Язовир “Студена ” продължава да се изпуска.

Високите води на Струма и Места нанесоха доста вреди. В Хаджидимово има и към 15 наводнени къщи. Заради придошлите води на Струма край Благоевград изтеглиха фамилии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР