В Бургаско отчитат най-силния от 10 години сезон с наплив

...
В Бургаско отчитат най-силния от 10 години сезон с наплив
Коментари Харесай

В жълтата зона: Препълнени с туристи плажове увеличават риска от COVID у нас

В Бургаско регистрират най-силния от 10 години сезон с напор от туристи, доста от които от чужбина. В ход е обаче и откриване на нови Коронавирус кревати, откакто региона влезе във втората по риск жълта зона. Утре се събира и спешният щаб за ковид, предава БТВ.

Отговорник следи на Северния плаж в Приморско да няма скупчвания и другите компании да не се смесват. „ Заради COVID-19 има по-голяма отдалеченост сред чадърите “, споделя Виктор Костов - отговорник на зоната. „ Има дезинфектанти, ситуирани на всички заведения “, изяснява Любомир Николов, който е концесионер на плажа Приморско-Север.
 Българи и Румънци превзеха Черноморието Българи и Румънци превзеха Черноморието
Родното Черноморие се изпълни с туристи, като главно гостите са българи и румънци. Сънародниците ни, избрали да събират загар в родните...

В хотелите защитни средства са обезпечени за гостите. На някои места личният състав работи с маски и на 35 градуса горещина. " В по-големите хотели има и по две стаи даже. В по-малките, несъмнено, няма по какъв начин да се отделят две стаи за карантинирани, само че една стая множеството хора пазят ”, сподели Владимир Маринов – Бургаска районна туристическа камара.

Мерки, макар към момента слабия напън, се взимат и в лечебните заведения. По-малко от 2 месеца откакто в Айтос беше закрито последното легло за пациенти с ковид, Инфекциозното поделение още веднъж става Коронавирус. След ремонт в Коронавирус бранша са увеличени постовете за О2. " В безспорна бойна подготвеност. Самият факт, че разкрихме тези кревати и сключихме анекс със Здравната каса в границите на 2 часа, мисля, че в действителност има растеж на болни ", счита доктор Паруш Парушев - шеф, МБАЛ-Бургас. В Айтос стартират с 8 кревати, само че имат подготвеност да разкрият двойно повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР