В Бургас започна строежът на Дневен център за подкрепа на

...
В Бургас започна строежът на Дневен център за подкрепа на
Коментари Харесай

Дневен център ще дава равен старт на децата с увреждания в Бургас

В Бургас стартира градежът на Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии . Сградата ще е двуетажна и ще се намира в двора на Центъра за специфична просветителна поддръжка " Отец Паисий ". В него ще има 30 места за дневна грижа на децата и 60 за консултативни услуги.
От тях ще могат да възползват децата и техните фамилии, които ще получават здравни, обществени и различен тип услуги съгласно самостоятелните им потребности, като ще се ползва експертен и самостоятелен метод.
Професионалната поддръжка, която ще получат учениците със специфични потребности ще подтикват тяхното развиване. За тях ще се грижат експерти, които ще задоволяват просветителните им потребности. Освен това ще има специфични кабинети за двигателна и логопедична рехабилитация, както и занимания през свободното време. Най-важното е експертите в центъра да подкрепят подрастващите в построяването на привички и независим живот.
В новата постройка ще има зала за лечебна физкултура, рехабилитация, психолог, логопед, зала за самостоятелна и групова работа, сензорна стая, зона за хранене, спални пространства за дневен отдих.
Предвижда се построяването на центъра да завърши през април 2020 година. Инвестицията на община Бургас е близо 380 000 лв.. Тя се осъществя по план " Създаване на условия за откриване на пет нови обществени услуги на територията на община Бургас ".
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР