В Бургас за 17-ти път ще бъде отбелязан Световният ден

...
В Бургас за 17-ти път ще бъде отбелязан Световният ден
Коментари Харесай

Кафе с автограф и конкурс за таланти за Световния ден на поезията

В Бургас за 17-ти път ще бъде маркиран Световният ден на поезията. Празникът ще се организира на 21 март от 18:00 часа в Дома на писателя.
Целта на честването е да се разпространява четенето, писането и публикуването на лирика, да даде самопризнание и мощ на националните, районните и интернационалните организации за лирика по света.
С девиза „ За всеки жив четец и всеки жив стихотворец “ от 1999 година ЮНЕСКО отбелязва Световният ден на поезията. В Бургас той се организира от 2008 година, проведен от читалище „ Любен Каравелов 1940 “ и Бургаската писателска общественост, със съдействието на Община Бургас и с партньорството на Държавния куклен спектакъл.
В бургаското издание на празника вземат участие поети от всички генерации и фенове на изящната книжовност, организира се атрактивния неизвестен блиц конкурс за написване на творба по заложена сега тематика. Има награди, музика и положително въодушевление.
На 21 март се означават още настъпилата Първа пролет и Международният ден на кукления спектакъл. Затова в честването ще вземат присъединяване актрисата Румяна Кралева и децата от Театрална групировка „ Усмивка “.
С цвете в ръка и вие можете да станете част от празника на поезията.
И тази година на 21 март „ Кафе с подпис “ в Дома на писателя ще се трансформира в място за ентусиазъм и за другарство посредством лирика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР