В Бургас ще бъде поставена паметна плоча на двамата полицаи

...
В Бургас ще бъде поставена паметна плоча на двамата полицаи
Коментари Харесай

Бургас поставя паметна плоча на двамата полицаи, прегазени от автобус с мигранти

В Бургас ще бъде сложена паметна плоча на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, които на 25 август 2022 година бяха прегазени от рейс с незаконни мигранти, ръководен от сириец, при опит да го спрат на кръстовище “Трапезица ”.

Предложението за паметната плоча е постъпило в общинския съвет от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов и е утвърдено от комисията по просвета, заяви ръководителят Веселин Пренеров, представен от „ 24 часа “.

“Поставянето на сходна мемориална плоча е повече от необходимо, като се има поради невижданата им всеотдайност, подхваната в името на страната.

Близките на Йордан Илиев и Атанас Градев, техните другари и сътрудници от ОД на Министерство на вътрешните работи са единомислещи в желанието си за основаването на паметно място за възпоменание на трагично починалите полицейски чиновници ”, е стимулирал докладната си бележка Пренеров до локалния парламент.

Двамата служители на реда препречиха с патрулката си пътя на автобуса с мигрантите на изхода от кръговото кръстовище “Трапезица ”, само че водачът сириец не спря и брутално ги опустоши.

Желанието на околните на починалите било паметната плоча да бъде сложена точно в градинката зад автобусната спирка на бул. “Струга ” след кръстовището. Лобното им място в никакъв случай не остава без цветя, което е доказателство за почитта на бургазлии към служителите на реда, разясняват техни сътрудници.

Мемориалът ще бъде построен със средства от дарения.

Очаква се докладната бележка да срещне единомислеща поддръжка от всички партийни групи в локалния парламент. За паметната плоча към този момент има направен абстрактен план с надпис: “В памет на доблестните служители на реда АТАНАС ГРАДЕВ и ЙОРДАН ИЛИЕВ, починали при осъществяване на служебния си дълг. Завинаги едни от нас! ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР