В Бургас проведоха демонстрация по спасяване на пострадали при земетресение.

...
В Бургас проведоха демонстрация по спасяване на пострадали при земетресение.
Коментари Харесай

Как да помогнем на пострадал при земетресение - в Бургас направиха демонстрация

В Бургас организираха проява по избавяне на потърпевши при земетресение. Демонстрацията беше направена пред аудитория, с цел да се осведоми обществото каква е реакцията на медиците в спешен миг.

При мощно земетресение таван от постройка се срутва върху младеж. Един от най-често срещаните случаи при сходен случай.

" Трябваше да спрем кръвотечение, да шинираме, да проверим сатуация, да помогнем с малко въздух. Всяка една обстановка не е по индиго, строго самостоятелна е, би трябвало доста въображение ", споделя Гочо Гочев, парамедик.

Макар страната ни да не е в мощно сеизмична зона, всички звена за помощ са добре готови.

" Ние постоянно вършим образования на полигона с пожарната и Министерство на вътрешните работи. При действителна обстановка отново по същия метод ще действаме, тъй като не е нужно да споделяме направи това, направи това, ние си знаем ", уточни Даниел Страхов, експерт " Бедствия " към БЧК-Бургас.

" За страдание все по-често се приказва за такива бедствия, повреди и произшествия. Единствения проблем, който отчитаме и ние, които работим на терен е, че сред обособените институции не сме си стиковали работата като цяло, работим по разнообразни протоколи, което за мен е доста необичайно ", сподели Ива Пехливанска, ръководител на Съюза на парамедиците в България.

За това от Съюза на парамедиците ще алармират страната протоколът при земетресение да бъде унифициран.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР