В Бургас представиха два от общо 56 нови електрически автобуси,

...
В Бургас представиха два от общо 56 нови електрически автобуси,
Коментари Харесай

Представиха първите нови електроавтобуси на Бургас

В Бургас показаха два от общо 56 нови електрически рейсове, които ще станат част от автопарка на публичния транспортьор " Бургасбус ". Това са транспортни средства от ново потомство, посредством които ще се усъвършенства комфортът за пасажерите в градския превоз от една страна, а от друга ще се пази околната среда от замърсяване. Те са модели iebus 18 NG и iebus 12 NG, създадени от IRIZAR E-MOBILITY, както и зарядните станции, планувани за тяхното обслужване.

Превозните средства се доставят по план на Община Бургас и " Бургасбус " ЕООД.

" Смея да настоявам, че това са най-съвременните рейсове на електричество, които се създават в света. Радостно за нас е, че те са създадени в Европейския съюз и всички елементи също са създадени в Европейския съюз. Това е извънредно значимо, имайки поради икономическото значение на този тип публичен превоз и производството на електрически рейсове. Благодаря на Н. Пр. Алехандро Поланко Мата за поддръжката и съдействието, на компанията IRIZAR E-MOBILITY и персонално на нейния изпълнителен шеф във връзка с въвеждането на цялостната система, тъй като с изключение на доставката на рейсове, това включва и построяването на зарядни станции ", сподели по време на събитието кметът Димитър Николов. Той акцентира, че това е първият вид рейс с медицински документ и вградена лична автоматизирана система за предотвратяване от ковид.

Проектът планува доставката на общо 56 електрически машини - 10 бр. 18-метрови съчленени и 34 бр. 12-метрови електробуса, създадени от IRIZAR E-MOBILITY, както и 12 бр. 9-метрови електрически рейса, чиято доставка беше контрактувана през август тази година.

Превозните средства имат всички детайли за комфортно и прелестно пътешестване, като в салона за пасажери са приложени две нови решения. Първото е система за филтриране на въздуха, която е превантивна мярка за разпространяване на COVIDКО - 19. Друга оригиналност е съществуването на USB портове за зареждане на персонални мобилни апарати в пътническия салон.
 Друга оригиналност е съществуването на USB портове за зареждане на персонални мобилни апарати в пътническия салон
Друга оригиналност е съществуването на USB портове за зареждане на персонални мобилни апарати в пътническия салон
Снимка: Община Бургас
Ще се обнови обслужването на известната линия № 9, свързваща комплексите " Меден рудник " и " Славейков ". В градския център линията минава през една от най-натоварените с трафик централни артерии - бул. " Христо Ботев ".

Ще се наситят с електрически рейсове линиите, по маршрута бул. " Иван Вазов " - пл. " Царица Йоанна " - ул. " Булаир " - бул. " Демокрация ", както и трасето по цялото продължение на Приморски парк, което е най-предпочитаната зона за отдих за жителите и гостите на Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР