В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат

...
В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат
Коментари Харесай

По стрелки ще се разхождат бургазлии в Морската градина и парковете

В Бургас няма да бъдат глобени лица, които се движат по двама, съблюдават отдалеченост, носят маски, не сядат на пейки или в зелени площи, не употребяват спортни и детски площадки и уреди, не използват алкохол, спортуват самостоятелно, спазвайки всички гореописани условия. Това е решението, което Общинският спешен щаб взе за организацията и контрола при навестяване на паркове и градини, съгласно издадената заповед на министъра на опазването на здравето.

Щабът приема, че плажната линия на Морската градина е нейна прилежаща част. Затова за нея важат същите режим и правила, както в парка.

Ограничението за притежатели на кучета е да бъдат не повече от един и да извеждат домашните любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч. всеки ден.

Всеки, който не съблюдава тези условия, ще бъде санкциониран от Полицията и РЗИ. В най-посещаваните градски паркове - Морска градина, " Изгрев ", " Славейков ", Борисова градина и " Меден рудник ", се разчертават стрелки върху асфалта. Те са единствено при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната багра, тъй като всички се надяваме това състояние да е краткотрайно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат възобновени.

Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно придвижване - за влизане или за излизане. На необятните места придвижването може да е в двете посоки, да вземем за пример - при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, освен Историческото ядро, както и парк " Езеро ".

Няма новорегистриран случай на инфектиран с ковид в Бургас за вчерашния ден. Решението за погребението на умрелия 70-годишен пациент ще се вземе от фамилията му. Днес ще бъдат взети проби на четирима от настанените в Инфекциозно поделение на УМБАЛ. Ако са негативни, те ще бъдат изписани. Останалите пациенти там са в положително общо положение.

Заради заетост на екипа на Инфекциозно поделение, от на следващия ден, с изключение на УМБАЛ, още три здравни заведения в Бургас имат подготвеност да поемат пациенти с КОВИД - 19 - Белодробна болница, " Бургасмед " и " Дева Мария ". Обсъжда се и вид медицински сестри от здравни заведения в града да бъдат командировани в УМБАЛ, с цел да сменят най-натоварените екипи.

Днес се прави пробонабиране от 50 чиновници на " Бургасбус " - шьфьори и контрольори, които директно работят с пасажери.

800 заявки са постъпили до този миг по програмата на Общински съвет за хранителни пакети написа локалният уебсайт - флагман.бг. 485 от тях са утвърдени, а останалите, които не дават отговор на изискванията, получават пакети от дарителския хранителен фонд. Изразходената сума по тази стратегия до момента е 30 940 лв..

Тази седмица ще заседава и комисията към локалния парламент, която преглежда предложенията за финансиране на инвитро процедури.

Разминаването в оповестения брой инфектирани в региона - 47 от Националния, 46 от Общинския щаб, се дължи на това, че болестта на един от пациентите, който е с бургаска регистрация, е открито в София, където се е провело и лекуването му. От всички инфектирани 14 са към този момент оздравели, а 12 с днешна дата се намират в болница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР