В Бургас и в цялата област днес е обявен Ден

...
В Бургас и в цялата област днес е обявен Ден
Коментари Харесай

Ден на траур в Бургас в памет на загиналите полицаи

В Бургас и в цялата област през днешния ден е разгласен Ден на печал в памет на починалите служители на реда.

Те изгубиха живота си през вчерашния ден сутринта на кръстовище „ Трапезица “, откакто рейс, пренасящ мигранти, блъсна патрулката, в която са се намирали.

Единият умрял е на 43 години, пълководец на поделение от Първо районно с 18 години стаж. Вторият умрял е също от Първо районно със 7 години стаж в системата.

Шофьорът на рейса не се подчинява на подадения сигнал със стоп палка от чиновниците на реда и стартира гонене. Полицейският патрул прави опит да препречи пътя на водача на рейса, който губи надзор и опустошава както полицейската кола, по този начин и два павилиона. В рейса е имало 47 мигранти – мъже, дами и деца.

В памет на починалите служители на реда всички фестивали и концерти, планувани в програмата на Община Бургас за 25 и 26 август бяха анулирани, оповестиха от общината. 

Театралните постановки стартират с минута безмълвие. Флаговете на пл. " Атанас Сиреков ", както и на входовете на града, са спуснати на половина.

Кметът на Бургас Димитър Николов изрече своите съболезнования на фамилиите и околните на починалите.

„ Изказвам своите дълбоки съболезнования на фамилиите, околните, приятелите и сътрудниците на бургаските служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, които изгубиха живота си при осъществяване на служебния си дълг.

Трудно се намират думи при такава покруса и тежка загуба.

В нашата памет те ще останат като доблестни мъже, ненавреме отишли си от този свят.

Поклон пред паметта им. “

Общо петима са арестуваните след случая, лишил живота на двамата служители на реда. Това са трима сирийци и двама българи, като двама от сирийските жители бяха арестувани при профилирана полицейска интервенция на територията на Стара Загора и Първомай.

В следствието е зает целият запас на Окръжна прокуратура Бургас, притеглен да взе участие е и специалистът проф. Станимир Карапетков.

Продължава работата за изясняването на всички обстоятелства и условия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР