В Бургас бяха задържани двама души след опит за контрабанда

...
В Бургас бяха задържани двама души след опит за контрабанда
Коментари Харесай

В Бургас задържаха двама души след опит за контрабанда за наркотици

В Бургас бяха арестувани двама души след опит за контрабанда на опиати . От полицията прецизираха, че са съумели да пресечен канал за пресична на наркотични субстанции от България към Турция.

" В хода на полицейската интервенция беше осъществена роверка на лек автомобил с 44-годишен водач от Бургас. В хода на инспекцията, в тайник, самостоятелен в задната част на транспортното средство, бяха открити 6,5 кг. Марихуана, разпределени в 13 пакета ", това споделиха на брифинг от полицията в Бургас.

" Беше арестуван и 54-годишният уредникът на незаконната активност. Той също е от Бургас. Освен това беше арестуван и още един човек, в който бяха остановени 308 950 евро ", прецизираха още органите на реда.

" Предназначението е да бъде изнесено в Република Турция, като повода за това е разликата в цените на марихуаната у нас и в турция. 1 кг в България за 5000 лева, а в Турция – за същият кг. се търгува за10 до 15 000 евро за същия кг. ", разясниха от полицията.

Вече са формирани две досъдебни производства, прецизираха още от полицията в Бургас. Лицата са арестувани до 72 часа. ще се желае за всеки един от тях мярка за " задържане под стража ". Освен това ще бъде повдигнато и обвиняване за пране на пари.

Законът планува наказване за това закононарушение " отнемане от независимост " от 10 до 15 години, както и санкция от 100 000 до 200 000 лева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР