В Бургас бе отдадена почит към жертвите на комунизма. По

...
В Бургас бе отдадена почит към жертвите на комунизма. По
Коментари Харесай

Бургас почете жертвите на комунистическия режим

В Бургас бе отдадена респект към жертвите на комунизма. По време на церемонията бяха сервираха венци и цветя на паметника на избитите по време на тоталитарния режим.  

На поклонението участваха зам.-кметът Диана Саватева, общински съветници, общественици, репресирани и наследници на починали по време на режима.  

Пловдивчани уважиха паметта на жертвите на комунистическия режим
На днешния 1-ви февруари, оповестена за Ден за благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим, пловдивчани уважиха паметта н...
Прочети повече
Кметът Димитър Николов също изрази своята респект към паметта на починалите жители по време на политическите репресии.  

„ Историята няма по какъв начин да бъде върната и изменена, само че сме длъжни да помним тези мрачни събития и да не позволяваме те да се случат още веднъж. Човешкият живот е скъп и той не трябва да бъде обречен в името на каквато и да било идеология. Тези неточности от историята би трябвало постоянно да ни припомнят да възпитаваме младите генерации да следват правилата на демократичното общество и да обичат родината! “, сподели кметът Николов.

 

 
Почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим
Тази година се навършват 77 години от първите присъди на така наречен Народен съд. 1 февруари 1945 година е денят, в който посрещат гибелта реге...
Прочети повече
Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР