В БУЛСТАТ регистъра освен професионалните данни на голяма част от

...
В БУЛСТАТ регистъра освен професионалните данни на голяма част от
Коментари Харесай

В БУЛСТАТ регистъра изтекоха личните данни на над 300 000 българи

В БУЛСТАТ регистъра с изключение на професионалните данни на огромна част от самоосигуряващите се се са и всичките им персонални данни - непрекъснат и домакински адрес, имейли, телефони и така нататък, заяви БНР.  

Това се случва, откакто от 4 януари влязоха в действие промените на Закона за Регистъра БУЛСТАТ, които преобразуваха кодовете по БУЛСТАТ на физическите лица, които съответстват с техния ЕГН с 10 знака, в нов Единен идентификационен код с 9 знака.
От 4 януари: В регистъра БУЛСТАТ вместо ЕГН - 9-цифрен код
ЕГН в указател БУЛСТАТ се преобразува в 9-цифрен код от 4 януари 2022 година Тази смяна не изисква от потребителите да подават документи...
Прочети повече
Течът на персонални данни - безгрижен или несъзнателен, визира над 300 000 души със свободни специалности, измежду които юристи, дизайнери, занаятчии, консултанти, счетоводители, публицисти, архитекти, движимости лица и доста други в областта на така наречен " фрийланс ".

По предварителни данни от последното броене към 7 септември 2021 година работещите българи са близо 2 426 000 души. Същевременно по данни на Национален статистически институт от 2019 година страната ни поддържа огромен обществен бранш с релативно постоянен дял, като към 1/4 от всички наети лица с включени МО и Министерство на вътрешните работи работят за страната.  

По този метод се оказва, че наранени от казуса с новите ЕИК номера и публикуването на всички персонални данни на самоосигуряващите се у нас, са 1/6 от всички работещи българи, отвън държавните чиновници и общественият бранш.  

Според замисъла новите 9-значни ЕИК " ще обезпечат отбрана на персоналните данни на физическите лица, регистрирани като самоосигуряващи се в указател БУЛСТАТ, чийто код сега е 10-цифрен и съответствува с тяхното ЕГН. Промяната е в сходство с Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни (GDPR) ".
Кирил Петков се закани да съди юрист поради изказване за персонални данни и ваксини против ковид
Кирил Петков се закани да съди юрист Мариана Христова. Повод за това стана изказване на юриста в предаването " Въпросите " по TV1 Бъл...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР