В bTV Деница Сачева говори по наболялата и обсъждана в

...
В bTV Деница Сачева говори по наболялата и обсъждана в
Коментари Харесай

Деница Сачева: Искаме оставката на Калина Константинова, цялото общество я иска

В bTV Деница Сачева приказва по наболялата и обсъждана в цялото общество тематика за неорганизираното, безредно и без оглед на съответните потребности пренасяне на украинските бежанци.

Връщаме се през вчерашния ден от срещи и конгрес в Ротердам. Бойко Борисов беше на среща с Мецола, с канцлера на Австрия. Обсъждахме по какъв начин да се форсира започването на договарянията на РСМ с Европейски Съюз, само че и тематиката с бежанците, фактът, че не получават хуманно отношение, изясни Сачева.
" Този интеграционен проект, който стартира от четиризвездни хотели и приключи в палатки, е неуспех. Искаме оставката на Калина Константинова, цялото общество я желае, виждате и в обществените мрежи какво става ", бе мнението й по тематиката за бежанците от Украйна.

Има неуспех и за здравното обезпечаване. От 26 април всички бежанци са с 3 месеца платени осигуровки, само че един месец лиши процесът, подсети тя.

На въпроса оставила ли е след себе си като министър неработещи институции, Сачева съобщи: " Повече от 1 година ГЕРБ не е на власт, извънредно време е да спрат оправданието с нас. И по време на ГЕРБ имаше миграционни рецесии, само че хората не го усещаха по този начин. Има работещ механизъм за здравно обезпечаване, не го използваха. Само си задайте въпроса по какъв начин в този момент хората, които са разселени в Елхово, ще употребяват персоналния си доктор от Бургас? ".

" Калина Константинова отговоря за ефикасното ръководство и би трябвало да познава всички държавни процеси. Тя е била част от екипа на Румяна Бъчварова, познавате ли я? Щом тогава не е останала при нас, значи не считаме, че се е справила. И ето - в този момент е на власт, може да покаже уменията си, само че демонстрира, че не знае по какъв начин работят институциите " - е преценката на Сачева.

На въпроса за какво ГЕРБ гласоподава с " Възраждане " за чуването на Калина Константинова, деница Сачева изясни: " Не знам за какво търсите култове в нещо, което е явно. Видеото й беше меко казано скандално. Искаме информация какво се случва с преместването, със средствата от Европейски Съюз за посрещането на бежанците, за какво бяха настанени в хотели, след това премествани в буферни центрове? Защо се наложи, за какво нямаше организация? ".

" На конгреса в Ротердам беше доста срамно, всички ни питаха за какво е такова отношението ни към бежанците ", сподели Сачева. И добави:
" Ние нямаме доверие на това държавно управление. Готвим се за горещо лято, има доста тематики за избор на съмнение. Независимо от високите искания за битка с корупцията, към този момент има индикации за такава ".

Например тематиката с " Джемкор " също провокира доста въпроси, за какво се наложи толкоз бързо подписване на този меморандум? Думите, които до този миг са се казвали от ръководещите, демонстрира, че не може да се разчита на тях, няколко пъти към този момент бяхме излъгани и това също е мотив за избор на съмнение, счита Сачева.

Тя изясни, че ГЕРБ ще внесат избор на съмнение към държавното управление, когато са подготвени, а задачата им сега е да демонстрират истината, действителните неща, които се случват в ръководството. При внасянето на вота хората би трябвало да са уверени и сигурни, че той не е необходим на опозицията, а на обществото.

" Насилието е срамно държание за Народно събрание, ръководещите, когато провокират, би трябвало да са подготвени да понесат отговорността си ", разяснява Деница Сачева вчерашната отвратителна обстановка в Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР