В Брюксел външните министри на Евросъюза обсъждат новия пакет санкции

...
В Брюксел външните министри на Евросъюза обсъждат новия пакет санкции
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС обсъждат новия пакет санкции срещу Москва


В Брюксел външните министри на Евросъюза разискват новия пакет наказания против Москва поради войната в Украйна. В същото време, Швеция публично подава молба за участие в НАТО, откакто Народното събрание показва забележителна поддръжка за решението. Дебат се води и в Народното събрание на Финландия.

Москва разгласи, че сходен ход ще има последици и ще докара до ''радикална промяна'' в обстановката в света.

„ Разширяването на Северноатлантическия Алианс - да, това е проблем, който съгласно мен се основава изкуствено в полза на Съединените щати. НАТО се употребява за политически инструмент - упорито, ловко и нападателно “, съобщи Владимир Путин.

В Москва стартира среща на върха на Организацията на Договора за групова сигурност. Военният съюз сред Русия и пет от някогашните руски републики се счита за източна опция на НАТО.

В същото време, съветските сили ускоряват офанзивата си в Донбас, а украинските войски, отбраняващи Харков, са достигнали съветската граница, оповестиха локалните украински управляващи.

Продължават с бомбардировките по завода " Азовстал " в Мариупол. Руското министерство на защитата съобщи, че е реализирано съглашение за евакуация на ранени украински бойци от завода. А боец от батальона " Азов " изпя украинската ария - победител от Евровизия под звуците на обстрел.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР