В Брюксел се събира Съветът по общите въпроси на ЕСДнес

...
В Брюксел се събира Съветът по общите въпроси на ЕСДнес
Коментари Харесай

В Брюксел се събира Съветът по общите въпроси на ЕС

В Брюксел се събира Съветът по общите въпроси на Европейски Съюз
Днес в Брюксел се събира Съветът по общите въпроси на Европейския съюз /ЕС/.

На срещата се чака Румъния да показа целите на своето председателство и да огласи информация за започването на договарянията по идната многогодишна финансова рамка.

Съветът ще разиска и показаният в края на годината Съвместен проект за деяние по дезинформацията, който цели обезпечаването на обединен европейски отговор на заканите, произлизащи от разпространяването на подправени вести.

През миналите две години управляващите в Букурещ се пробваха да си прокарат своя дневен ред зад тила на Европейски Съюз, като - за разлика от държавните управления в Полша и Унгария - те избягваха откритата борба с Брюксел. С началото на европейското председателство това към този момент не е допустимо. И в този смисъл това председателство може би е и късмет за Румъния. За Европейски Съюз обаче то идва в несъответствуващ миг. И то не поради характера на това държавно управление. Дееспособността на Букурещ е под въпрос, тъй като държавното управление и президентът се намират в един тип положение на война. А това ускорява така и така непредвидимите опасности, които може да провокира един некоординиран Брекзит. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР