В Брюксел се провежда общонационална стачка и демонстрация срещу повишаването

...
В Брюксел се провежда общонационална стачка и демонстрация срещу повишаването
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Брюксел срещу цените на тока и ниските заплати

В Брюксел се организира общонационална стачка и проява против повишението на цените на силата и намаляването на покупателната дарба на заплатите . По данни на полицията в демонстрацията вземат участие общо към 6000 души .

Протестиращите носят плакати с надписи " правдивост ", " индексация на заплатите ", " да спасим климата " или " налична сила = заслужен живот ". Демонстрантите хвърлят понякога петарди и димки , само че не се опълчват на полицията, подредена по маршрута на колоната. Митингът е проведен от трите най-големи синдиката в Белгия и е позволен.
 БГНЕС
" Настояваме за почтено възнаграждение. Разходите ни се усилват, а цените на електрическата енергия порастват все по-бързо ", споделя един от протестиращите, Люсиен, по специалност пожарникар.

В същото време той съобщи, че във връзка с намаляването на цената на електрическата енергия е срещу закупуването на газ от Русия и поддържа ранното занемаряване на атомните електроцентрали в Белгия и цялостното прекосяване към зелена сила. " Вървим прекомерно постепенно. Трябва да спасим климата и да преминем към зелена сила от слънцето и вятъра, която в действителност е безвъзмездна ", сподели той.
,   БГНЕС
Колона от стачкуващи се движи по брюкселски бул., огромна част от който е блокирана, което докара до съществени проблеми с трафика в града. Заради митинга и стачката работят единствено към половината от линиите на градския превоз . В този ден доста хора бяха принудени да реалокират колите си, което докара до огромни тапи по основните пътни артерии на града.
 БГНЕС
Полицията приканва жителите да се въздържат от пътешестване с автомобил в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР