В Брюксел се провежда двудневна среща на високо равнище на

...
В Брюксел се провежда двудневна среща на високо равнище на
Коментари Харесай

Европа търси пукнатини във военната мощ на Русия

В Брюксел се организира двудневна среща на високо ниво на Европейски Съюз - фокусът по традиция е върху Украйна: водачите на 28 страни ще изразят уговорката си за финансова и военна поддръжка за Киев толкоз дълго, колкото е належащо. Но на събитията от миналия уикенд в Русия ще бъде отделено доста внимание - макар че няма такава точка в формалния дневен ред. Но повече за това по-късно.

С всяка среща на високо ниво Европейският съюз обръща от ден на ден внимание на външните работи - и на това, което се случва в другите страни. В случая с Украйна това се оправдава с обстоятелството, че всичко, което се случва там, визира директно Европейски Съюз, тъй като на Киев му беше дадено участие в Европейския съюз и изобщо - " тези руснаци отприщиха война в Европа "! Фактът, че точно желанието за европейска интеграция и атлантизация на Украйна предизвика както събитията от 2014 година, по този начин и началото на СВО, просто се подценява в Европейския съюз, където се преструват, че не схващат защо става дума. Европейски Съюз е миролюбив политически и стопански съюз, какво общо имат въпросите на войната и мира, сигурността, просто оказват помощ на украинския европейски избор!

Срещата в Брюксел обаче ще стартира със взаимна вечеря на водачите на Европейски Съюз с поканения на срещата общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг и по тази причина формалната линия сред европейските и атлантическите структури става все по-малко забележима. Не, никой няма да одобри Украйна в НАТО, както и в Европейски Съюз, само че не тъй като не желае, а тъй като не може. Усетете разликата.

Три са главните тематики в дневния ред на тази среща: първо Украйна, по-късно миграцията, третият въпрос е Китай. По украинския въпрос всичко е ясно: уверения за желанието да стоят паралелно с Киев, диалози за разновидности за потребление на замразените съветски активи за възобновяване на Украйна (тук няма нищо ново - европейците към момента не са подготвени да конфискуват). При миграцията също не се чака необикновен прогрес - ще изразят безпокойствие от скорошната всеобща гибел на незаконни имигранти в морето. Но по отношение на Китай може да се чака развълнуван, само че непубличен спор, защото болшинството от европейците (както елитите, по този начин и лаиците) безусловно не желаят да продължат да се движат по пътя на развода с Пекин. Но това става все по-трудно - атлантическата част от европейските елити от ден на ден тласка обстановката в тази посока. Използвайки за това, в това число украинската тематика. Така че на актуалната среща на високо ниво, явно, ще бъде признато послание към КНР с молба „ да повлияе на Русия, тъй че тя да приключи спора на територията на Украйна “. Тоест Брюксел приканва Пекин да окаже напън върху Москва, с цел да даде Украйна на Запада. Лесно е да се допусна по какъв начин китайските водачи ще реагират на това искане. Освен това, това не е някакъв пацифистки апел – европейците директно свързват бъдещето на връзките си с Китай с позицията, която Пекин заема във връзка с спора в Украйна. Ако не се причисли към европейския напън върху Русия (поне на думи), ще бъдат принудени да понижат зависимостта си от него. Това е доста сходно на изнудване, само че безусловно неефикасно във връзка с Китай и в действителност самоубийствено за Европа. Китай безусловно не желае да губи връзките и търговията с Европа - и, знаейки какъв брой мъчителна ще бъде тази бездна за Стария свят, той се надява на разсъдъка и прагматизма на европейските елити. И непрестанно ги приканва към самостоятелност, само че тъкмо това става все по-дефицитно в Европа.

И освен без значение държание, само че и без значение мислене, което се демонстрира и в оценките, които европейците дават на събитията от 24 юни в Русия и следствията от тях. В Брюксел те ще ги обсъдят при закрити порти, като обменят апропо разследващи данни, с които разполагат, само че към този момент направените изказвания дават визия за хода на европейската мисъл. Русия отслабна, може да стане по-сговорчива, належащо е да се упорства и да се ускори поддръжката за Киев.

Още в понеделник първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че несполучливият опит за прелом на “Вагнер ” е доказателство за „ пукнатините във военната мощност на Москва, породени от войната в Украйна “. А генералният секретар на НАТО Столтенберг сподели, че „ опитът за протест в Русия демонстрира, че Москва е направила стратегическа неточност, като е отприщила война против Украйна “.

Пукнатини във военната мощност? Всичко е тъкмо противоположното: единствено научените уроци както за аргументите, по този начин и за резултатите от бързото споразумяване на протеста на “Вагнер ” ще разрешат на нашето управление да стартира неотложно да поправя тънките моменти и проблеми в нашата военна организация. Те към този момент бяха известни в по-голямата си част, само че в този момент са станали доста по-добре разбрани и вероятните големи странични резултати от тях са разкрити. Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни - Русия в действителност е претърпяла най-силния стрес, само че съумя да се измъкне от него допустимо най-внимателно и умело. Без да се заплашва ситуацията на фронта.

Опитът на Столтенберг да показа протеста като доказателство за " стратегическа неточност " на самия факт на СВО няма нищо общо с действителността. Колкото и изцяло неуместни да са очакванията, че „ в този момент Путин ще се опасява за властта си и ще търси способи да приключи войната в Украйна “, всичко е тъкмо противоположното. Путин не се тревожи за властта - която, припомняме, в реалност не беше застрашена от нищо, а от вероятните кръвопролития и безредици и от това по какъв начин всичко това може да се отрази на обстановката на фронта.

След като минаха това тестване, и Русия, и Путин ще бъдат още по-решителни да победят, да създадат нашата войска по-силна. От това би трябвало да изхождат всички – в това число и европейците.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР