В британската столица не се наблюдава струпване пред избирателните секции.

...
В британската столица не се наблюдава струпване пред избирателните секции.
Коментари Харесай

Без опашки и напрежение протичат изборите в Лондон

В английската столица не се следи скупчване пред изборните секции. А оттатък Океана, в Масачузетс, чакат висока изборна интензивност, макар ваканционния сезон. Ето какво оповестиха за Българска национална телевизия посланикът ни в Лондон Марин Райков и ръководителят на Българския център в Бостън Надя Марчева-Улман.

" На предходните избори тук бяха 60-80 души начело, в този момент виждаме, че има доста по-малко присъстващи. Но това се дължи по-всяка възможност и на това, че се откриха доста нови секции. Знаете предишният път бяха 35, в този момент са 135. При това ще се гласоподава с машини в 56 от тях. Със сигурност това ще има отражение върху интензивността. Създаде се доста по-голяма организация, откъм логистика имаше обилни въпросителни, само че по този начин или другояче аз съм оптимист, че денят ще мине сполучливо ", съобщи Марин Райков, дипломат на България във Англия.

" Броят на авансово подадените заявки общо за Масачузетс е 253 за тези избори, което е единствено със 17 по-малко от тези през април тази година. Това демонстрира мощен интерес към изборната интензивност. Тук се има поради, че сме и в интервала на летните отпуски и на обичайните пътувания в България и се чака част от българите, които живеят тук, да гласоподават в родината. В същото време след отпадането на лимита на секциите в чужбина в Масачузетс бяха открити две спомагателни секции, които в този момент общо са четири, както и секции в Портланд, Мейн и Норуолд, Кънектикът. Тъй като дистанциите тук са големи, на процедура това дава опция на доста повече от сънародниците ни да упражнят конституционното си право да гласоподават. Това изключително ни радва и Българският център е доста благополучен още веднъж да отвори вратите си за всички гласоподаватели ", добави Надя Марчева Улман, член на Борда на шефовете на Българския Център в Нова Англия, Бостън, Съединени американски щати.

Кои ще са огромните спечелили в деня на вота? Гледайте " Избори 2021: Финалът " от 15:30 ч. по Българска национална телевизия!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР