В бранша няма разцепление, категоричен беше Преслав Борисов - член

...
В бранша няма разцепление, категоричен беше Преслав Борисов - член
Коментари Харесай

Преслав Борисов: Някои организации търсят протест, не е нарушен диалогът с Министерство на земеделието

В сектора няма разединение, безапелационен беше Преслав Борисов - член на УС на Българския фермерски съюз. В " Още от деня " той сподели, че " някои организации търсят митинг и че не е нарушен разговорът с Министерство на земеделието ". Той избра да бъде в студиото на Българска национална телевизия, в сравнение с да участва на срещата в Министерски съвет във връзка настояванията на зърнопроизводителите.

" Не считам, че имаме разнообразни претенции асоциациите, по-скоро имаме друг метод в това по какъв начин да бъдат решени проблемите в бранша ", съобщи Преслав Борисов.

По думите му настояванията на другите асоциации са от позиция на периода, в който би трябвало да се вземат ограничения за оздравяването на бранша.

" Българските зърнопроизводители сме в едно доста затруднено състояние и по тази причина ограниченията, които би трябвало да се вземат са доста по-спешни и в този момент, в сравнение с да гледаме нещо, което е в доста по-дълъг интервал от време ", разяснява Преслав Борисов.

" Колко пъти се е говорело и за тактика в земеделието, и за напояване? Ок, прелестни тематики, само че те няма да решат насъщните проблеми, които съществуват през днешния ден ", безапелационен беше той.

От Българския фермерски съюз обърнаха внимание, че " единствено за през днешния ден борсата е паднала с 2 евра ", само че това е точка, по която кабинетът нищо не може да направи. Това, което от асоциацията чакат от него, е да се подхващат ограничения, с които да се облекчи положението на земеделските производители.

" Държавата да сътвори един краткотраен гаранционен фонд, който да сработи сега, с цел да може банките да кредитират земеделските производители ", добави Преслав Борисов.

" Проблемът е в това, че някой съблюдава доста по-тежки условия за производството на този артикул от различен, а по-късно се явява на конкурентния пазар и към този момент дотацията, която получават земеделските производители, не компенсира тази разлика и ние ставаме неконкурентно способни ", безапелационен беше той.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР