В Ботевград ваксини няма. Може би тези ваксини се пренасочиха

...
В Ботевград ваксини няма. Може би тези ваксини се пренасочиха
Коментари Харесай

Нова тежка диагноза от лекар: Ваксини няма

В Ботевград ваксини няма. Може би тези ваксини се пренасочиха към имунизационните центрове, само че не се оцени ресурса. Масовата имунизация действително трябваше да се реализира от персоналните лекари, защото сме много повече. Имунизацията ще е с десетки хиляди дневно повече, в случай че имунизацията е при нас.
Това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR общопрактикуващият доктор доктор Валери Радков.

“Ваксини няма” е присъда, която произнасят общопрактикуващи лекари към този момент втори следващ ден. Вчера тъкмо тези думи се чуха и от доктор от Кресна. “Ваксини няма” идва на фона на стартиралата преди дни всеобщата имунизация у нас, и откакто министър председателят подреди количества да има и в най-малките обитаеми места. Интересът обаче се оказа по-голям, а системата както постоянно - неподготвена.

" Големите градове евентуално също са неприятно сюрпризирани ", уточни доктор Радков и добави: " Нямаме указания по какъв начин да пренесем имунизацията. Имаме описи на пациентите, имаме телефоните им, единствено чакаме да се появят имунизациите и да стартираме имунизация ".

Той показа, че се надява казусът с дефицита на препарати да бъде решен през март. Спорно е обаче дали казусът ще бъде решен тогава.

ФрогНюз напомня, че през вчерашния ден от организация “Ройтерс” разгласиха информация на вътрешен източник, съгласно която и за второто тримесечие компанията AstraZeneca (с чиято ваксина тече всеобщата имунизация у нас в момента) още веднъж няма да успее да извърши поетите в контракта с Европейски Съюз задължения и ще достави по-малко количества от препарата против COVID-19.

" Засега пациентите нямат право на избор. Предполагам, че ще работим с AstraZeneca. Аз малко се колебая, че всеки ще може да избира каква ваксина да му бъде сложена ", сподели още общопрактикуващият доктор.

Обещание обаче все пак има. Оказва се - без съществуване на особени гаранции. Още преди месец здравните управляващи увериха хората, че ще могат да избират какъв препарат да си слагат. Към днешна дата утвърдените за приложимост на територията на Европейски Съюз са три - Pfizer/BioNTEch, Moderna и AstraZeneca. Ваксинира се обаче с “каквото има”. Това сподели и министър председателят Борисов през вчерашния ден. Заявката е още веднъж, че опция за избор ще има през март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР