В борбата за по-бели зъби сме готови да отделим много

...
В борбата за по-бели зъби сме готови да отделим много
Коментари Харесай

Усмивка за милиони: 5 храни, които оцветяват зъбите ви

В битката за по-бели зъби сме подготвени да отделим доста средства и време. Но ослепителната усмивка не е най-трудната задача в живота ни, задоволително е просто да поправяме метода си на хранене.  Какви храни предизвикват плака по зъбите и по какъв начин можете да върнете привлекателния тип на зъбите си? 

Да стартираме с продуктите – специалистите са открили, че безусловно всичко, което може да оцвети бялата ви тениска, може да оцвети и зъбите ви.  Но най-голямото въздействие върху цвета на зъбите е явно: 
алено вино  еспресо  черен чай  горски плодове  доматена паста 
 зъби iStock

Тези храни оцветяват зъбите ни всякога, когато влязат в устата ни.  И с цел да не скапват естетиката на вашата усмивка, е значимо да миете зъбите си всякога, когато вкусите нещо от неразрешения лист.  
 5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци  5 аргументи за чувствителни зъби и венци
И по този начин, да преминем към втората част – по какъв начин да поддържаме бели зъби, без да се отхвърляме от удоволствието? 

 зъби iStock

Стъпка 1 - Вода 

Отмива всяка плака от повърхността на зъбите и е изключително значима, в случай че нямате опция да измиете зъбите си тук и в този момент. След лека закуска с горски плодове, обяд с доматена паста или чаша мощен чай, не забравяйте да изпиете няколко глътки вода. Що се отнася до кафето, зъболекарите предлагат да пиете вода всякога, когато отпиете. 

 зъби iStock

Стъпка 2 - Хигиена 

Не е задоволително да употребявате избелващи ленти и пасти – тези артикули работят единствено в случай че се грижите вярно за зъбите си. 

До края на деня върху зъбите се натрупва филм от бактерии – това е повода за неприятния цвят на зъбите. Когато мием зъбите си в края на деня, отстраняваме единствено част от този филм, защото той се втвърдява в границите на няколко часа. Затова би трябвало да миете зъбите си три пъти дневно – заран, след обяд и преди лягане. 
 Ценни препоръки от ортодонт за по-здрави зъби  Ценни препоръки от ортодонт за по-здрави зъби  Ценни препоръки от ортодонт за по-здрави зъби  Ценни препоръки от ортодонт за по-здрави зъби
Друго значимо нещо е потреблението на конец за зъби. Да, премахнали сте кино лентата върху повърхността на зъбите си, само че какво ще кажете за бактериите, които се натрупват сред тях? Те не могат да бъдат изцяло отстранени с четка, тъй че се натрупват, причинявайки неприятни последствия - миризма, кариес и заболяване на венците. 

 зъби iStock

Стъпка 3 - Не забравяйте за езика 

Хората постоянно не помнят за почистването на езика, само че той е главният притежател на бактерии. Ако не го почистете, плаката от бактерии няма да изчезне и ще аргументи миризма и противен цвят на зъбите. Така че, всякога откакто си измиете зъбите, почистете езика си. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР