В борбата срещу COVID-19 се включиха eдни от най-богатите хора

...
В борбата срещу COVID-19 се включиха eдни от най-богатите хора
Коментари Харесай

Колко дариха 7 от най-богатите хора в света за борбата срещу COVID-19

В битката против COVID-19 се включиха eдни от най-богатите хора в света. Собствениците на Фейсбук, Amazon, Apple и доста други подариха стотици милиони долари. 
Джорджо Армани

Дизайнерът подари 1.25 млн. евро на четири италиански лечебни заведения и на националната Агенция за гражданска отбрана.

Джак Ма

Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма подари $14 млн. за създаване на ваксина против COVID-19 в края на януари. $5.8 млн. от заделените средства са предоставени на две китайски държавни проучвателен организации.

Марк Зукърбърг

Съоснователят на Фейсбук и брачната половинка му Присила Чан оповестиха, че посредством фондацията си „ Chan Zuckerberg “ ще дарят $25 млн. за намиране на лек против COVID-19.

Джеф Безос

Джеф Безос разгласи, че подарява $100 млн. на неправителствена организация, която поддържа питателните банки в Съединени американски щати.

Бил Гейтс

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс подари $100 млн. за битката с пандемията от ковид.

Джордж Сорос

През април фондация " Отворено общество " на милиардера Джордж Сорос подари $130 млн. за битка с последствията от епидемията от ковид. А в края на март посредством фондацията си той подари 1 млн. евро на Будапеща, който е родния му град.

„ Роден съм в Будапеща, в разгара на Голямата меланхолия, съвсем десетилетие след испанския грип, който умъртви хиляди хора в Будапеща. Спомням си какво е да живееш при такива рискови условия “, споделя Сорос.

Джак Дорси

Съоснователят и изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси заяви, че подарява $1 милиарда, за битката против новия ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР