В борбата с купения вот ще се включат значително много

...
В борбата с купения вот ще се включат значително много
Коментари Харесай

Демерджиев: Жандармерията се включва активно в борбата с купения вот

В битката с купения избор ще се включат " доста доста " сили от жандармерията. Те ще организират интензивни интервенции в цялата страна. Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия. Той посочи, че поради включването на военни в защитата на българо-турската граница, може да бъдат пренасочени чиновници от жандармерията към вътрешността на страната.

Демерджиев изясни, че се вижда усилване на корпоративния избор, който " измества общоприетото предоставяне на пари от ръка на ръка за глас ". С корпоративния избор " може да се заплати на по-късен стадий, могат и да се създадат обещания и за нещо друго ", посочи той. Според вътрешния министър се вижда " сериозна интензивност на притежатели на огромни търговски сдружения с хиляди служащи ". Не уточни кои.

Отделените от Европейската комисия 600 млн. евро за възстановяване на защитата на българо-турската граница ще отидат главно за към 110 км от нея. По думите на Демерджиев за 10 години този сектор не е бил гарантиран по съвременен метод с съвременна техника. За плана има заделени и държавни средства, като се чака реализирането му да стартира през април.
Вътрешният министър разяснява и връзките на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата, както и възможен нов пакет наказания по закона Магнитски.

" Назад в годините прокуратурата е съумяла да накара Министерство на вътрешните работи да бъде прибавка към нея. Даже някои основни прокурори са създали по този начин, че да принудят служителите на реда да им оповестяват още при постъпването на сигнал, с цел да не пропусне прокуратурата нещо да се развие и да не може да бъде спряно. Сега работим доста по-добре ", посочи Демерджиев.

" Знаем кои може да са идващите в нов лист по Магнитски. Работим с оперативни средства да установим има ли данни да са направили закононарушения. Това са хора със обилни финансови запаси ", сподели още министърът. Той добави, че те " имат другарство с политически ангажирани хора ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР