В болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да

...
В болниците в Ню Йорк започнаха да уволняват или да
Коментари Харесай

Близо 72 000 неваксинирани здравни работници в Ню Йорк остават без работа

В лечебните заведения в Ню Йорк започнаха да уволняват или да стопират от работа здравни служащи за нарушение на щатска заповед за имунизирането им против COVID-19.

В резултат на това се наложи някои лечебни заведения да отсрочат плановите интервенции или да лимитират други от медицинските си услуги поради дефицит на личен състав, оповестяват международните медии.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио сподели на конференция, че лечебните заведения в града към момента не виждат огромен резултат от заповедта, добавяйки, че се тормози за други региони на щата, където равнищата на ваксина ции са още по-ниски.

Около 16% от 450 000 болнични чиновници в Ню Йорк , или близо 72 000 души, не са изцяло ваксинирани, което ускорява опасенията, че би трябвало да се подхващат дейности, с цел да се избегне дефицит на медицински личен състав.

Щатският здравен департамент на Ню Йорк издаде заповед предишния месец, съгласно която всички здравни служащи би трябвало да получат най-малко първа доза от Коронавирус ваксина до 27 септември, което провокира бързане в лечебните заведения за ваксина ция на техните чиновници.

" Здравните служащи, които са уволнени поради отвод да се имунизират, няма да дават отговор на изискванията за обезпечаване при безработица, в случай че не са в положение да дават годно утвърдено от лекаря искане за здравно облекчение на това условие ", оповестиха от кабинета на губернатора на Ню Йорк Кати Хочъл.

Междувременно федерален апелативен съд постанови, че управляващите в Ню Йорк могат да разпоредят на всички учители и учебен личен състав да бъдат ваксинирани против ковид , като по този метод анулира предходното решение, което отлагаше условието за ваксина ция на преподавателите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР