В болницата в Кърджали няма свободни легла за лечение на

...
В болницата в Кърджали няма свободни легла за лечение на
Коментари Харесай

В Кърджали няма свободни легла за лечение на Cofvid-19, в София разкриват нови

В болница та в Кърджали няма свободни кревати за лекуване на Cofvid-19

В болница та в Кърджали към този момент няма свободни кревати за лекуване на пациенти с Covid-19.

Това заяви регионалният шеф Никола Чанев по време на тържественото честване на Деня на Кърджали, което тази година минава под знака на пандемията от ковид. Според него обстановката в региона е извънредно комплицирана.

“Леглата в Инфекциозно поделение към този момент са заети. От през вчерашния ден болница та в Момчилград приема пациенти. Затова дано на празника бъде като на празник, само че с една голяма доза персонална отговорност и съблюдаване на противоепидемичните ограничения “.

Броят на новозаразените в област Кърджали в последните дни държи високо равнище, като за изтеклото денонощие позитивните проби са 19.

За да не се струпват доста хора на едно място, беше анулирано обичайното празнично шествие на локалните учебни заведения.

Фандъкова: Два пъти повече Covid-легла в общинските лечебни заведения в София
Два пъти повече кревати за заболели от ковид са открити в общинските лечебни заведения в София, заяви.
От на следващия ден ще се понижи интервалът на влаковете в метрото в пиковите часове.
Екипите на Столичния инспекторат, взаимно с полицията, правят инспекции в комерсиалните обекти и градския превоз за носене на маски.

Две отделения в МБАЛ „ Рахила Ангелова “ и две ТЕЛК комисии в Перник са под карантина
Под карантина са сложени Очно и Първо вътрешно поделение на МБАЛ " Рахила Ангелова " в Перник, дружно с два състава на ТЕЛК комисии, заяви изпълнителният шеф на здравното заведение доктор Анатолий Митов.

Мярката е подхваната поради инфектирани с ковид 11 медицински лица и механически личен състав. Болните са сложени под домашна карантина.

В момента в Инфекциозно поделение в МБАЛ от 15 кревати 8 са заети от заболели с ковид. В Специализираната болница за белодробни заболявания са приети в болница 17 души.

На територията на района през последното денонощие са регистрирани 22 нови случаи на COVID-19. Поставени под карантина са 204 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР