В болница са децата, които пострадаха след падане на дърво

...
В болница са децата, които пострадаха след падане на дърво
Коментари Харесай

Трябвало ли е да бъде премахнато дървото, паднало върху момичета в Пловдив

В болница са децата, които пострадаха след рухване на дърво в центъра на Пловдив. Едно от тях е със строшен прешлен, а друго с травма на главата и пострадвания по тялото.



Получих позвъняване от щерка ми, която плачейки ми сподели, че дърво е паднало върху тях. Обясни ми, че доста я боли гърба. За момента сме се разминали единствено с леки пострадвания. Предстоят проучвания и скенер, уточни бащата на едно от девойките Светослав Атанасов.

Зам.-управителят на „ Градини и паркове ” Георги Николаев уточни, че евентуално е имало някакво гниене на дървото. Нямало заповед за премахването му.

На десетки сигнали за изкоренени дървета, паднали клони и откъртена мазилка реагира пожарната в Пловдив. Един от сигналите е за дърво, стоварило се върху три автомобила.

Сред затиснатите коли е тази на Станислав Иванов. „ Чух мощен гърмеж. Половината дърво беше паднало върху колите. По случайност на мястото нямаше хора ”, изясни мъжът.

Иванов акцентира, че общината е била предизвестена за дървото преди близо половин година. „ То е сухо от две години. И от толкоз време се разправяме с общината ”, съобщи още мъжът, който разгласи, че ще съди локалната администрация.

Зам.-управителят на „ Градини и паркове ” изясни, че проблем имало с достъпа до самото дърво и до него не може да стигне профилирана техника. Планирано е за работа на 23 януари, само че времето ни изпревари, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР