В болнично заведение, знам, че е добре, когато е било

...
В болнично заведение, знам, че е добре, когато е било
Коментари Харесай

Последна информация за състоянието на изоставеното бебе и ето какво се готви да направи майка му

В болнично заведение, знам, че е добре, когато е било настанено в болница е било обезводнено. Това съобщи Емил Тодоров, шефът на дирекция „ Закрила на детето “ в ефира на Българска национална телевизия във връзка изоставеното през вчерашния ден бебе в София.

„ След като бъде изписано от болничното заведение, на детето ще бъде подхваната мярка за протекция. Ще се потърси вид да бъде настанено при близки и родственици, в случай че бъде изчерпана тази опция, ще се потърси приемно семейство. Крайна мярка е да бъде настанено в дом за деца “, изясни Тодоров.

Той съобщи още, че с цел да може майката да си получи детето, има процедура, която би трябвало да се следва.
„ Трябва да подаде заявление пред службите, че желае да си го върне. Трябва да направи заявление, след това следва изследване, като цялата процедура ще отнеме минимум месец “, сподели още Тодоров и посочи, че в границите на изследването се ревизира дали майката може да се грижи за детето и има ли някакви дефицити по повод грижите за него.

Директорът на дирекция „ Закрила на детето “ сподели още, че случаи като този не са доста и че предходната година е имало 2-3.

От своя страна Майката на бебето – Мария, съобщи че през днешния ден първата ѝ работа е да отиде в службата и да подаде заявление, че си желае бебето.

„ Три пъти влизах в болница, изключае раждането. Беше подобен миг, в който си помислих, че ще бъде по-добре без мен, и доста скърбя, че го направих.

Сега първата ми работа е да подам заявление, с цел да си го върна. Тогава помислих си, че ще бъде при по-добри хора. Беше миг на уязвимост. Искам си детето назад. “, сподели още Мария. Тя добави, че с цел да отглежда бебто и другото си дете, има разполагаем едвам 100 лв..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР