В бокса на най-високата сцена състезателите получават милиони за всеки

...
В бокса на най-високата сцена състезателите получават милиони за всеки
Коментари Харесай

Боксов шампион продава пояса си, за да купи коледни подаръци на детето си. Колегите му с уникална подкрепа

В бокса на най-високата сцена състезателите получават милиони за всеки един дуел, само че за жалост на по-ниските равнища на спорта това въобще не е по този начин. Много боксьори претърпяват мъчно и разчитат само на скромни възнаграждения от мачовете си, написа " Гонг ".

Такъв явно е казусът и за един боксьор, който надалеч не е измежду най-слабите на кръга. Става дума за европейския първенец на IBF в категория " супер перо " Рони Кларк " Акулата ".

Той остана същински сломен след нов неуспех на негов мач. За трети следващ път плануван дуел на шотландеца се анулира поради проблеми на противника, а това значи дълъг интервал без доходи. Всичко това накара " Акулата " да прибегне към обезверен ход. За да има пари за коледните дарове на сина си, Кларк пусна на търг в Ebay своя шампионски пояс, извоюван през февруари в мач против Зелфа Барет. Боксьорът даже предложи да подпише пояса при предпочитание на индивида, който завоюва търга.

" Провадам моя формален европейски пояс в категория супер перо на IBF, който завоюва през февруари. С него има алтернатива да бъде подписан или не, зависи напълно от купувача. Той е на търг, защото идващият ми мач няма да се случи, защото противникът се отдръпна поради травма, тъй че нямам пари да купя коледни дарове на сина ми ", написа Кларк.

 Шампионският пояс в Ebay

 

За наслада обаче историята получи хепиенд няколко часа по-късно. Боксовият свят реагира като читатели на боксова медия на Острова събраха 360 паунда за боксьора, а по-късно някогашният профи боксьор Томи Койл подари 1000 паунда. Така " Акулата " резервира своя шампионски пояс, а неговото семейство ще има щастливи коледни празници!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР