В БНР журналисти като Силвия Великова, Ирина Недева, Таня Величкова,

...
В БНР журналисти като Силвия Великова, Ирина Недева, Таня Величкова,
Коментари Харесай

В БНР за едни заплати по 5000, за други 500


В БНР публицисти като Силвия Великова, Ирина Недева, Таня Величкова, Петър Волгин и редица други вземат над 5000 лв. заплата, настояват техни сътрудници. Подобни, а и по-големи пари взима и Генералният шеф Александър Велев. Тези хонорари са по-големи от заплатите на президента и министър ръководителя.

Същевременно музикантите от съставите към БНР получават мизерни хонорари. И то при дотация от страната за над 55 милиона лв.. Къде отиват тези пари никой не знае. Отделно БНР има доходи от реклами. Защо при тези доходи музикантите бедстват не е ясно.

Повече в светлината на прожекторите е била Българска национална телевизия, БНР постоянно е в периферията. Там се бият няколко групи. Битката с изключение на за пари е и за въздействие. Кръговете към Силвия Великова и Петър Волгин си разделят радиото. Но стане ли въпрос за европари и възнаграждения застават дружно. За сметка на тях музикалните сформира са обречени на бедност. По тази причина от 23 април те стартират ефикасни протестни дейности за нарастване на заплатите им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР