В БНБ има регистрирани 17 колекторски фирми, а в момента

...
В БНБ има регистрирани 17 колекторски фирми, а в момента
Коментари Харесай

Нинова: 40 колекторски фирми – нито лицензирани, нито регистрирани, тормозят хората

В Българска народна банка има регистрирани 17 колекторски компании, а сега към 40 компании – нито лицензирани, нито регистрирани – някакви компании вървят из страната и тормозят народа. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова по време на блиц контрола в Народното събрание, съобщи БГНЕС.
" Това не може да остане по този начин. Трябва да уредим тази материя, ще внеса законодателни оферти. Поемам ангажимент ", безапелационна беше Нинова.

Тя съобщи още: " Спешно се нуждаем от законова уредба за събиране на вземанията от колекторските компании. България няма законодателна уредба. Голям проблем е, че незнайни, нелигитимирани хора тероризират хората по села и градове. Този проблем е доста огромен ".

" Последиците от Коронавирус рецесията и обществените проблеми имат справедливи аргументи, само че има и субективни фактори. Обективните аргументи са положението на тържищата. Но има и случаи, в които има субекти, които ще се опитат да натрупат облаги на гърба на българския народ. Нашата роля е да защитим жителите от такива нелоялни търговски практики. Потребителите ще бъдат предпазени, това е нашият безспорен приоритет ", съобщи още Корнелия Нинова.

По думите ѝ още в първите 10 работни дни са били подхванати съответни стъпки, ще има и още такива. " Първото, което предприехме, издадохме заповед, с която спряхме желанието на мобилните оператори да покачат цената на услугата на своите клиенти. Заповедта е приведена в така наречен авансово осъществяване, т.е. тя е в действие. В момента не могат да ви вдигнат цената и с 1 ст. Разбира се, операторите взеха ограничения и апелират нашата заповед в съда. Очакваме резултата от правосъдното решение ", сподели още Нинова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР