В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за

...
В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за
Коментари Харесай

Вучич: Скоро Сърбия ще бъде изправена пред заплаха

В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред опасност за националните ѝ ползи.

Такова предизвестие разгласява президентът на страната Александър Вучич на страницата си в Instagram.

" Сега не ми е елементарно да кажа какви вести получихме през последните 48 часа. Те директно заплашват жизненоважните национални ползи на Сърбия и Република Сърбия. През идващите дни ще осведомявам народа на Сърбия за всички провокации, които предстоят пред нас. Ще бъде мъчно, както в никакъв случай до момента ", - написа той.

Вучич не изясни какво тъкмо съставлява заплаха за Сърбия.

Както допуска босненската радиостанция Радио Сараево, президентът може да е имал поради решението на висшия представител в Босна и Херцеговина Кристиан Шмид да промени изборното законодателство на страната.

Според друга версия на публицисти, Вучич може да е получил информация, обвързвана с присъединението на Косово към Съвета на Европа.

Кристиан Шмид неведнъж е недоволствал от представителите на Република Сръбска в границите на Босна и Херцеговина. Сърбите не признават пълномощията на висшия представител, акцентирайки неналичието на позволение на Шмид от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Във вторник ръководителят на Република Сръбска Милорад Додик отхвърли да одобри поправките на висшия представител в изборното законодателство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР