В Близкия изток се прави опит за нов световен ред.

...
В Близкия изток се прави опит за нов световен ред.
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Държави се домогват до плячка от руините на стария свят

В Близкия изток се прави опит за нов международен ред. Отделните страни се пробват да раздерат плячка от руините на остарелия свят. Такава оценка на направи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред БиТиВи.

Според нея войната в Израел е нямало да се случи, в случай че е имала предварителна реакция на разузнаването на израелската страна. Но и офанзивата против Израел е готвена доста от дълго време, посочи Нейнски.

Много огромни страни имат интерес от войната в Израел. Русия има интерес от това да се случи друга паралелна война и подобен страховит спор, сподели Нейнски.

" Русия е в доста тежка обстановка във войната с Украйна, която не се развива съгласно нейните упования. Един подобен различен спор безспорно ще отклони вниманието на интернационалната общественост с военната и филантропичната си поддръжка за Израел ", означи Надежда Нейнски.
 Риск от вълна от мигранти към България след нападението над Израел вижда Асен Агов
Риск от вълна от мигранти към България след нападението над Израел вижда Асен Агов

Конституционалистът Борислав Цеков е сюрпризиран, че Радев не привиква КСНС

Според нея не е ясно дали израелската войска ще навлезе в линията Газа. Това е една доста дребна територия, само че е извънредно гъстонаселена, ще има извънредно доста човешки жертви, което ще се стовари върху Израел и върху Съединени американски щати, уточни Нейнски. " Ситуация в Израел е извънредно тежка. Това сме го чели единствено по книгите и сме го виждали единствено по филмите ", разяснява тя.

Надежда Нейнски добави, че политическата неустойчивост основава пробиви в сигурността на всяка една страна . Разделението в Израел във връзка с правосъдната система основава огромно напрежение и това се смята като една от аргументите за подценената обстановка. Подценяваше се и военната помощ на Хамас, заключи някогашният външен министър.
 Съединени американски щати предизвестяват Иран да не се намесва в спора в Израел
Съединени американски щати предизвестяват Иран да не се намесва в спора в Израел

" Хамас " отхвърля Техеран да е бил известен авансово за атаката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР