В близките месеци ще бъде обявена процедура Насърчаване на предприемачеството

...
В близките месеци ще бъде обявена процедура Насърчаване на предприемачеството
Коментари Харесай

Между 50 000 и 200 000 лева еврофинансиране ще получат стартиращи предприятия

В околните месеци ще бъде оповестена процедура „ Насърчаване на предприемачеството " по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност ", с фокус за първи път особено върху започващи предприятия. Бюджетът по процедурата е 67 млн. лева, а предприятията ще могат да аплайват за грантово финансиране сред 50 и 200 хиляди лева Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при откриването на Конференция „ Предизвикателствата пред започващия бизнес ".

Заместник-министърът на стопанската система заяви, че в допълнение на грантовото финансиране започващите предприятия могат да получат поддръжка и посредством инструментите за финансов инженеринг, които също се извършват в границите на ОПИК от Фонд управител на финансови принадлежности в България. По думите му неотдавна е завършило подаването на оферти от евентуални фонд-мениджъри по дяловия инструмент „ Фонд за ускорение и начално финансиране ", който е с общо бюджет от 51.3 млн. евро, като се чака действителното осъществяване на инструмента да стартира през 2018 година. Борисов добави, че Българска банка за развиване и Стратегията на банката призната неотдавна, е още един инструмент, който ще бъде ориентиран към стимулиране на предприемачеството в страната.

Икономическият заместник-министър уточни, че поддръжката на предприемачеството и започващите предприятия е измежду главните акценти в работата на Министерството на стопанската система и добави, че дигитализацията на стопанската система е огромно предизвикателство, в което с изключение на цифрова би трябвало да има и човешка промяна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР