В близките години Русе няма да има интермодален терминал. Това

...
В близките години Русе няма да има интермодален терминал. Това
Коментари Харесай

Русе остава без интермодален терминал


В околните години Русе няма да има интермодален терминал. Това се схваща от писмения отговор на транспортния министър Ивайло Московски до народен представител, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В началото на 2016 година Националната компания “Железопътна инфраструктура ” кандидатства за обезпечаване на европейско финансиране в размер на съвсем 21,8 млн. евро.

При оценката на плана от Управляващия орган на оперативната стратегия “Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 са получени възражения по отношение на реализацията му, като са препоръчани спомагателни разновидности за метода на създаване на интермодалния терминал в Русе. Транспортното министерство също е направило разбор и е предложило на НКЖИ, в случай че е належащо да преразгледа тактиката за реализацията на плана. Наказателен кодекс “Железопътна инфраструктура ” е приела, че е належащо в допълнение изследване на опциите за развиването на направлението “север-юг ” на железопътната инфраструктура на страната, което е довело и до отдръпване на плана за интермодален терминал край Русе от европейската стратегия.

Едва след правенето на разбор за развиването на железопътната инфраструктура в района, НКЖИ ще разполага с най-обективната оценка за нужния потенциал, разположение и времева рамка за построяването на ИМТ Русе, счита транспортният министър. От отговора на Московски се схваща още, че в случай че интермодален терминал изобщо се строи, това ще стане или посредством концесия или на правилото на публично-частното партньорство. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР