В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови

...
В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови
Коментари Харесай

Радев пред Рюте за Шенген: Очакваме решителната крачка в съдебната реформа да промени позицията на Нидерландия

В околните дни ще влязат в действие неотдавна признатите законови промени, които основават механизъм за следствие на основния прокурор. Очакваме тази решителна крачка в напредъка на правосъдната промяна в България да промени позицията на Нидерландия за приемането ни в Шенген. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден в Молдова беседва с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, оповестиха от Президентството .

Българският държавен глава изрази очакване, че поправките в Наказателно-процесуалния кодекс ще бъдат отразени позитивно в годишния отчет на Европейска комисия по Върховенство на правото, който се чака да бъде оповестен при започване на юли. Румен Радев изрази вяра, че със законовите промени България е съумяла да отговори на опасенията на Нидерландия и напомни, че Европейската комисия и Европейския парламент неведнъж са заявявали готовността на България да се причисли към Шенген. Наред с това инспекциите в България и Румъния, проведени от Европейската комисия предходната година, заключиха, че страната ни продължава да дава отговор на изискванията за пълноправно участие.

Румен Радев подсети, че всички страни членки на Европейски Съюз, като се изключи две, измежду които и Нидерландия, поддържат приемането на страната ни в Шенген през октомври 2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР