В близките дни предстоят смени в ръководния състав на МВР.

...
В близките дни предстоят смени в ръководния състав на МВР.
Коментари Харесай

Министър Рашков: Ще има промени в ръководния състав на МВР

В околните дни предстоят смени в управителния състав на Министерство на вътрешните работи. Политическият кабинет би трябвало да стане по-действен и по-енергичен. Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той разгласи, че счита да направи промени и планува това да се случи в околните дни. Той удостовери, че смени измежду заместник-министрите ще има.

Рашков посочи, че Министерският съвет му е дал цялостна независимост на деяние.

„ Никой не ми постанова. Трябва да има смяна и ще направя такива промени в полза на работата, не тъй като един или различен не ми харесва, а тъй като би трябвало да има повече сила в политическия кабинет, в управлението на министерството, тъй като ни чакат много динамични времена “, сподели Рашков.

По думите му към този момент има резултати от активността на районните структури и следва разбор на тези резултати и въз основа на него - той ще се вземе решение за ръководителите на дирекции в страната. „ По същия метод ще оценим и тези, които са ръководители на националните служби и основни дирекции “, добави Рашков.

„ Трябва да се ускорят някои процеси в Агенцията за сигурност в нашата страна, на първо място кадровите решения. 6-7 месеца към този момент има хора, които са доста покрай тези, които бяха отстранени от управлението на Агенцията за национална сигурност, които бяха в дълготрайни отпуски до септември. Там останаха лица, тясно свързани с тези хора “, разяснява Бойко Рашков.

Рашков обърна внимание върху „ придвижвания на лица, които са били доста покрай някогашния министър-председател “ и даде образец с неговия консултант по националната сигурност Георги Кръстев, който е назначен като специалист в Бюрото за надзор на СРС, а неговата брачна половинка работи в ДАНС и „ бди за спазването на класифицираната информация “.

„ Трябва да се прегледа административния потенциал и брой, с който разполага Министерство на вътрешните работи. Министерството от дълго време не е търпяло каквито и да е промени и сега е с голям състав от близо 50 000 души, от които по-малко от ½ са полицейски чиновници. В структурата на Министерство на вътрешните работи има служби, които не са чисто полицейски – те биха могли да бъдат отделени от министерството, без това да наруши функционалните благоприятни условия на това ведомство “, уточни още Бойко Рашков по отношение на идните промени.

Той даде образец със службата за пожарна сигурност, която може да се отдели като независима организация, която може да се занимава и със избавителни интервенции при изключителни обстановки – бедствия, повреди и други.
Свързани вести Рашков: Вече се срещнах с обвинения по аферата "Хемус " и чух имена Народно събрание изслушва двама министри днес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР